- Otrzymane podziękowania: 1
MAKLERS.ARSLEGE.PL DI.ARSLEGE.PL
Maklers.pl jest firmą szkoleniową (a nie inwestycyjną)
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
Ja się dopiero zabieram za naukę
Gdy przeglądałem akty prawne to zauważyłem, że sporo ustaw zostało zmienionych np. ustawa o obrocie czy ustawa o rachunkowości. Ktoś inny też zwrócił na to uwagę?
Kandydat, który przystępował do ostatniego egzaminu maklerskiego i uzyskał na nim co najmniej 140 punktów, w przypadku przystąpienia do kolejnego egzaminu maklerskiego (następującego bezpośrednio po ostatnim egzaminie), wnosi opłatę egzaminacyjną w wysokości 50 % obowiązującej opłaty egzaminacyjnej tj. obecnie 250 zł.
Także rozpocząłem naukę parę dni temu, drugie podejście.
Teram mam pytanie, bo na stronie knfu znalazłem takie info odnośnie egzaminu na MGT:Kandydat, który przystępował do ostatniego egzaminu maklerskiego i uzyskał na nim co najmniej 140 punktów, w przypadku przystąpienia do kolejnego egzaminu maklerskiego (następującego bezpośrednio po ostatnim egzaminie), wnosi opłatę egzaminacyjną w wysokości 50 % obowiązującej opłaty egzaminacyjnej tj. obecnie 250 zł.
Czy ktoś słyszał może, że dla MPW też jest taka zniżka?
Póki co deregulacja utknęła gdzieś w procesie legislacyjnym. Istnieje duże prawdopodobieństwo, że ten egzamin MGT będzie tym ostatnim. Zainteresowanie od pewnego czasu nie jest tak duże (porównując w MPW), zatem Komisja organizuje go raz w roku.No szkoda. Swoja drogą to co się stało, że znowu robią egzamin na MGT? Miała być deregulacja chyba tego tytułu.
LAUREACI:
Pomogliśmy zdobyć:
- ponad 500 licencji MPW
- ponad 100 licencji DI
Ta strona używa plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce.