- Otrzymane podziękowania: 715
MAKLERS.ARSLEGE.PL DI.ARSLEGE.PL
Maklers.pl jest firmą szkoleniową (a nie inwestycyjną)
Czekam na środę
Przeliczyłem i wychodzi tak 167 pkt z możliwością na więcej ale i mniej. Mam nadzieję jednak, że do przodu
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
hej, ja mam pytanka do zestawu 1:
115 - ja zaznaczyłem call ratio back spread, zasugerowałem się "pewnym poziomem zysku" czyli przy spadku zysk poziomy
118- linia charakterystyczna akcji, tutaj kojarzyłem CML czyli linia nie akcji a rynku, czy ewentualnie można się odwołać?
18-strasznie mnie zaintrygowało to zadanie, zostało mi trochę czasu i siedziałem nad nim sporo, wychodziło mi 23.4%, nie było takiej odpowiedzi, więc nie zaznaczzyłem, ciekawy jestem jak to rozwiązać. bo ja liczyłem Kw + Ko= 1,3 Kw i 1,3 *18 %= 23,4%
u mnie tez wyglada to ok
167pkt i nie liczylem 3 pytan ,co do ktorych nie pamiatem czy udzielilem na nie odpowiedzi wiec moze byc nawet 173pkt
w dwoch przypadkach zmazywalem gumka odpowiedzi , niestety zostal widoczny slad na karcie odpowiedzi ,ale osoba pilnujaca powiedziala,ze oprocz komputera sprawdzaja to tez ludzie wiec nie powinienem miec uznanych po 2 odpowiedzi w jednym pytaniu
Swietne uczucie po raz pierwszy od dluzszego czasu spedzic wieczor nie uczac sie , ewentualnie nie miec wyrzutow sumienia ,ze sie nie ucze
A u mnie niestety pod kreską. Około 143 pkt. W tym kilka głupich błędów wynikających głównie ze zmęczenia. Nie zdążyłem też powtórzyć ustawy o rachunkowości i KSH. W ogóle do nich nie zajrzałem w trakcie przygotowań do tego egzaminu myśląc, że nie będzie z tego pytań albo, że będą łatwe. Ale jak na pierwszy raz nie jest to taki zły wynik. Na wiosnę przygotuję się lepiej. Widać do egzaminu na MPW nie można pominąć niczego. Gratuluję wszystkim, którzy nad kreską.
Mariusz,
Dzięki za cenne rady i wypowiedzi na forum, które w istotny sposób pomogły mi w przygotowaniach.
U mnie 164 punkty z tym, że wszędzie gdzie nie byłem pewny czy zapisałem odpowiedź do karty a nad którymi się zastanawiałem były błędne to przyznawałem sobie minus. a w 2 zadaniach skłaniałem się ku dobrej odpowiedzi ale pewności nie mam czy przeniosłem ostatecznie na kartę to zostawiałem zero. więc pełen nadziei czekam na środę. bylebym tylko nie popełnił błędów przy przepisywaniu na kartę
Mariusz miałeś rację odnośnie głupich błędów popełnianych z pośpiechu. kurcze aż 5 takich błędów ;/
LAUREACI:
Pomogliśmy zdobyć:
- ponad 500 licencji MPW
- ponad 100 licencji DI
Ta strona używa plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce.