MAKLERS.ARSLEGE.PL      DI.ARSLEGE.PL

Maklers.pl jest firmą szkoleniową (a nie inwestycyjną)

× Wiele podstawowych informacji o egzaminie na Maklera Papierów Wartościowych, znajdziesz tutaj: www.maklers.pl/mpw/darmowe/informacje-o-egzaminie.
Na tym wątku znajdziesz wszelkie informacje bieżące dotyczące tego egzaminu.

Egzamin MPW - 26.10.2014

Więcej
10 lata 6 miesiąc temu #4890 przez Madelinne
Replied by Madelinne on topic Egzamin MPW - 26.10.2014
A zad 42 kwiecień 2013? :)

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
10 lata 6 miesiąc temu #4891 przez Meen
Replied by Meen on topic Egzamin MPW - 26.10.2014
ROC=ZN/AKTYWA = 0,2
ZN/PzS = 0,12 PzS = 375
to ZN = 45
AKTYWA = 225
KW = 145
to DŁUG = 80
Za tę wiadomość podziękował(a): Madelinne

Więcej
10 lata 6 miesiąc temu #4895 przez PiotrGaździak
Replied by PiotrGaździak on topic Egzamin MPW - 26.10.2014
Mam pytanie do weteranów, w jakim miejscu organizowany jest na ogół egzamin MPW. Dzwoniłem do KNF ale pani z sekretariatu nie udzieliła mi odpowiedzi tylko stwierdziła, że dowiem się jak dostane list na dwa tygodnie przed egzaminem.

Więcej
10 lata 6 miesiąc temu #4896 przez Vukoo
Replied by Vukoo on topic Egzamin MPW - 26.10.2014
Cześć :) Dziś zamierzam wysłać wniosek o rejestracje na egzamin MPW - czy powinienem coś wpisać w pola "Data wpływu" i "numer rejestru"? Czy te pola są wypełniane przez komisje?

Pozdrawiam,
Michał

Więcej
10 lata 6 miesiąc temu #4897 przez admin
Replied by admin on topic Egzamin MPW - 26.10.2014

Cześć :) Dziś zamierzam wysłać wniosek o rejestracje na egzamin MPW - czy powinienem coś wpisać w pola "Data wpływu" i "numer rejestru"? Czy te pola są wypełniane przez komisje?

Pozdrawiam,
Michał

Tak, wypełnia je Komisja.

Więcej
10 lata 6 miesiąc temu #4898 przez admin
Replied by admin on topic Egzamin MPW - 26.10.2014

Mam pytanie do weteranów, w jakim miejscu organizowany jest na ogół egzamin MPW. Dzwoniłem do KNF ale pani z sekretariatu nie udzieliła mi odpowiedzi tylko stwierdziła, że dowiem się jak dostane list na dwa tygodnie przed egzaminem.

ul. Bobrowiecka 9.

Na tydzień przed egzaminem możesz zadzwonić i zapytać się czy na pewno jesteś na liście kandydatów.

Więcej
10 lata 6 miesiąc temu #4900 przez maestro
Replied by maestro on topic Egzamin MPW - 26.10.2014
cześć!

Mam do was pytanie. Podchodzę do egzaminu 1szy raz. Naukę rozpocząłem na początku sierpnia z pakietem self-study. Przerobiłem już całą matmę i większą część prawa (zostały mi Ustawa o ofercie publicznej, ustawa o nadzorze nad rynkiem finansowym, ustawa o nadzorze nad rynkiem kapitałowym, kodeks cywilny i kodeks spółek handlowych). Mam przerobionych ok. 250h nauki. W ten weekend robiłem testy z marca tego roku i października roku ubiegłego i w obu miałem 79/120 pytań poprawnych zaznaczając wszystkie odpowiedzi. Uczę się teraz dużo bo nawet po 8-10h dziennie. Doradźcie czy próbować w tym roku czy sobie odpuścić i zaoszczędzić 500zł ;)?

Więcej
10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #4901 przez marvillek
Replied by marvillek on topic Egzamin MPW - 26.10.2014
@up:

Mam podobna sytuacje, od sierpnia sie przygotowuje i sie zapisalem na egzamin. Przerobilem wszystkie zadnia z arslege pozaprawne i wiekszosc prawnych (skupilem sie na najwazniejszych.

Mam pytanie do tych, którzy zdali/zdawali: czy teoria z zakresu instrumentow dluznych/pochodnych/strategii inwestycyjnych z Jajugi wystarczy czy brac sie za Browna / Hulla?
Ostatnia10 lata 6 miesiąc temu edycja: marvillek od.

Więcej
10 lata 6 miesiąc temu #4902 przez Siwy1111
Replied by Siwy1111 on topic Egzamin MPW - 26.10.2014
maestro
Musisz sam wiedzieć jak się czujesz i sam podjąć taką decyzje. wg mnie podejście do egzaminu daje jakieś tam doświadczenie i nawet jak teraz się nie uda (oczywiście życzę żeby wszystko było super) to będziesz wiedział jak to wygląda, jaka jest atmosfera itp.

marvillek
Z Hull`a raczej nie ma pytań, pochodne to głównie Jajuga. Jeżeli chodzi o strategie to teoria jest z Browna ale wystarczy kilka stron z drugiego tomu. Ważny jest jeszcze Szablewski Tuzimek ponieważ z tej książki biorą pytania do analizy przedsiębiorstwa
Za tę wiadomość podziękował(a): maestro

Więcej
10 lata 6 miesiąc temu #4903 przez maestro
Replied by maestro on topic Egzamin MPW - 26.10.2014
Dzięki za odpowiedź! Zdecydowałem, że jednak spróbuję swoich sił w najbliższym terminie.

@Siwy1111
W związku z tym, że podchodzisz do egzaminu po raz drugi mógłbyś napisać, których stron z Browna należy się nauczyć?

Czas generowania strony: 0.162 s.

LAUREACI:

Pomogliśmy zdobyć:

- ponad 500 licencji MPW

- ponad 100 licencji DI

Ta strona używa plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce.